Call It Luck

Titel: Call It Luck
Release datum: november 2015

Voor dit vierde album dook VanVelzen de studio in met Niels Zuiderhoek (producer van o.a. Kensington). Twee jaar geleden begon het schrijven nadat hij samen met zijn vaste bandleden naar Congo reisde. “We hebben de grenzen verlegd, letterlijk. Door te zien hoe intens muziek daar beleefd wordt kreeg ik allerlei nieuwe muzikale prikkels en de meest positieve energieboost die ik ooit heb gevoeld!”

VanVelzen werkt op dit album samen met Alain Clark, Congolese muzikant Innoss’ B, Twan van Steenhoven (The Opposites) en het Keniaanse Koor de Hibby GB’s. “Call It Luck slaat ook op de vele bijzondere, vaak toevallige, ontmoetingen en samenwerkingen in de afgelopen twee jaar. Deze samenwerkingen zijn het fundament voor dit nieuwe muzikale avontuur.”

Call It Luck is VanVelzen’s eerste studioalbum sinds 2012. “We hebben heel bewust de tijd genomen. Om te reizen, te schrijven en om rustig op te nemen. Meer dan ooit lukt het me om muziek te maken zonder na te denken over hoe het hoort en of dit wel is wat mensen van mij verwachten.”

“De single Phoenix geeft de sound van het album goed weer; het is een positief geladen strijdlied, met heel veel samenzang.” VanVelzen schreef Phoenix o.a. samen met Tienus Konijnenburg, die onder andere verantwoordelijk is voor de compositie van Kygo’s nummer 1-hit ‘Firestone’.

iTunes Webshop

Tracklist:
1. Phoenix
2. Fighting For You
3. If The World’s Coming To An End
4. Carry On
5. Homesick
6. Call It Luck
7. Open Up Your Heart
8. Ocean Wide
9. Sleep With The Lights On
10. Lifeline
11. Song for Furaha
12. Meet You There