5 mei concert op de Amstel – 75 jaar vrijheid

VanVelzen

05/05/2020 Concert op de Amstel Free

Details

Time : 21.00
Venue : Amsterdam - Amstel
Contact Website : https://www.iamsterdam.com/nl/uit/muziek/klassieke-muziek/concert-op-de-amstel

Als feestelijke afsluiting van Bevrijdingsdag vindt ook dit jaar op 5 mei het Concert op de Amstel plaats. Dit concert wordt traditiegetrouw bijgewoond door de koninklijke familie en is voor iedereen gratis toegankelijk.

Roel van Velzen, het Metropole Orkest, Simone Kleinsma, Giovanca, mezzosopraan Maria Fiselier, violiste Noa Wildschut en de cast van Soldaat van Oranje – De Musical treden op tijdens het 5 mei-concert op de Amstel in Amsterdam. In dit bijzondere lustrumjaar waarin Nederland 75 jaar vrijheid viert sluiten zij samen met Ambassadeur van de Vrijheid dj-trio Kris Kross Amsterdam, ISH Dance Collective en Junior Dance Company Bevrijdingsdag 2020 feestelijk af.

Jubileum
Bevrijdingsdag eindigt traditiegetrouw met het 5 mei-concert op de Amstel. Ter gelegenheid van dit lustrumjaar vroeg het Nationaal Comité 4 en 5 mei een aantal solisten en gezelschappen van voorgaande jaren terug. Samen met het Metropole Orkest zullen zij een speciaal jubileumoptreden verzorgen. Ook het Metropole Orkest viert dit jaar een jubileum: 75 jaar geleden werd het door onze regering in ballingschap opgericht om “het volk hoop en vertier te bieden.” Sindsdien heeft het zich ontwikkeld tot een veelzijdig orkest.

75 jaar vrijheid
Met het 5 mei-concert vieren we dat we sinds 1945 in vrijheid leven, in het besef dat we er samen verantwoordelijk voor zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.