Roel van Velzen telt zijn zegeningen voor 5 mei-concert

Samen met onder anderen Simone Kleinsma en Maria Fiselier treedt Roel van Velzen 5 mei vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam op om Bevrijdingsdag te vieren. Roel zegt in gesprek met BuzzE dat hij het een eer vindt om daar te mogen zingen.

Het was volgens de zanger wel “even snuffelen op de eerste dag” van de repetities, maar het werd hem al snel werd duidelijk dat het hele team – ondanks de coronamaatregelen – een geweldige show neer zou gaan zetten. “Ik kan echt genieten van hoe er dan creatieve oplossingen bedacht worden”, zegt Roel.
De zanger erkent dat het er anders dan normaal aan toegaat. Zo is de muziek van het Metropole Orkest al vooraf opgenomen en hoort de zanger zelf in zijn oor een soort ‘klikjes’ waar hij op meespeelt. “Heel ongebruikelijk”, aldus Roel. “Maar we tellen onze zegeningen en we kijken naar wat er wel kan.”


Backing vocals
Wat er wel kan, is alsnog met een klein clubje zo goed mogelijk 75 jaar vrijheid vieren. Muziek helpt daarbij, vindt Roel. “De kracht van een goede combinatie tussen een verhaal en liedjes is zó sterk.” Omdat er door de coronacrisis niet te veel mensen bij elkaar mogen zijn, is het orkest en het
achtergrondkoor ook flink uitgedund. Wat inhoudt dat Roel tijdens het concert een dubbelrol vertolkt. Dat was tijdens de repetities wel even wennen, maar wel erg leuk. “Sta ik daar met Maria de backing vocals van Simone te doen, dat is te gek”, zegt de zanger lachend.

Volgend jaar
Het 5 mei-concert vindt dit jaar voor de 25e keer plaats. Ook al is het anders dan normaal, al met al is Roel blij dat het alsnog doorgaat. “Het alternatief was om het niet te doen en dat wilden we niet”, zegt hij.

De locatie van het concert, de foyer van Theater Carré met uitzicht op de rivier de Amstel, is bewust gekozen en past volgens Roel perfect bij de gelegenheid. “Zo kunnen we met een schuin oog kijken naar volgend jaar”, als er op de Amstel wel weer allemaal bootjes varen en de koning er ook weer bij is om Bevrijdingsdag mee te vieren.

75 jaar vrijheid

Op 5 mei vieren we dat we sinds 1945 in vrijheid leven, in het besef dat we er samen verantwoordelijk voor zijn om vrijheid door te geven aan nieuwe generaties.

Overig nieuws

Vorige
Volgende
Lees hier meer nieuws in het VanVelzen archief