Vrijdag 17 september bij Jinek: voorproefje van een van onze nieuwe songs!

Beste VanVelzen vrienden,

Ik hoop dat jullie gezond de afgelopen tijd zijn doorgekomen. En ook al is het nog niet helemaal voorbij: er mag steeds weer meer. Zo ook spelen in het theater! Precies goed getimed voor onze tour die Change Of Mind gaat heten.

Met daarin Xander, Jimmy, Ralf, Stef, Roy, vertrouwde liedjes, humor, verhalen, muzikaal vuurwerk, close harmony, songs uit Beste Zangers maar vooral: heel veel gloednieuwe liedjes! En om alvast een tipje van de sluier op te lichten…. de nieuwe songs zijn Nederlandstalig!

We kijken er enorm naar uit om weer voor jullie te mogen spelen, en hebben hard gewerkt om er een bijzondere voorstelling van te maken, en jullie geduld te belonen. De kaarten van de muziekconcerten in het theater zijn nu via de agenda te bestellen.

Ik hoop jullie allemaal te zien, en achteraf te spreken.

Groeten, namens het hele team VanVelzen,
Roel

Terug in het theater!

Yes! Eíndelijk weer eens goed nieuws: we gaan het theater weer in.

Woorden die ik al héél lang wilde schrijven: er komt een gloednieuwe theatertour aan! Vanaf oktober kan je ons vinden in maar liefst 47 verschillende theaters, door het hele land. En we pakken uit: ik neem vijf bandleden mee; nooit speelden we in zo’n grote bezetting een theatervoorstelling.

De voorstelling gaat ‘Change Of Mind’ heten, dus verwacht het onverwachte… Tijdens de voorstelling speel in ieder geval voor het eerst de nieuwe liedjes die ik het afgelopen jaar schreef. Over veranderen, gemis, verlangen en over nieuwe liefde. Ik vertel je waarom ik leed aan veranderangst, en hoe ik dat heb aangepakt. En hoe muziek me daarbij hielp. Onder andere door de gesprekken die ik voerde voor de Linda.nl podcast serie ‘Roels Sofasessies’ kwam ik er achter hoe je het beste met grote veranderingen om kan gaan: door het met mensen te delen, door er over te lachen, en door er liedjes over te zingen. En dat is precies wat we gaan doen met elkaar in het theater. 

Van kleine ballads via energieke poprock naar close harmony: de band en ik staan na een jaar nauwelijks spelen te trappelen om alles uit de kast te trekken. Naast de nieuwe liedjes komt ook het vertrouwde VanVelzen repertoire ook aan bod, maar dan weer een beetje anders natuurlijk, de voorstelling heet wel ‘Change Of Mind’.

Een avond lang deel ik met jullie mijn nieuwe inzichten (en mijn blunders) maar vooral mijn liefde voor muziek. Voor iedereen die behoefte heeft aan een positieve boost. En als een ander mens sturen we je weer terug de wereld in 🙂 
In jouw theater, op mijn sofa, wil je wat drinken? We kunnen niet wachten om jullie weer te zien!

Grote groet, namens het hele team, 
Roel

Roels Sofasessies seizoen 2: nieuwe ronde, nieuwe kansen

Samen met Linda.NL heb ik podcastserie 2 gemaakt. In dit nieuwe seizoen ontvang ik op mijn sofa: Linda de Mol, Glennis GraceBarry Atsma, Xander de Buisonjé en Elske DeWall. Ik praat met mijn gasten over het leven als gescheiden, én opnieuw verliefde man. Onder het motto ‘nieuwe ronde, nieuwe kansen’ bespreek ik met mijn bekende collega’s hoe het is om opnieuw te beginnen. In seizoen 1 van de podcast, die meer dan 100.000 keer is beluisterd, vertelde ik over de heftige tijd na mijn scheiding. Door ervaringen uit te wisselen met bekende collega’s probeerde ik orde te scheppen in de chaos.

Roels Sofasessies Linda podcast
Lees meer

EN DE GENOMINEERDEN ZIJN…

Trots! Roels Sofa Sessies is genomineerd voor de prestigeuze Mercur Award in de categorie Reportage van het Jaar. Uiteraard houden wij de “fingers crossed” maar de nominatie is al een enorme eer.

VanVelzen | De 1,5 Meter Sessies ;-)

Lieve theatervrienden!

‘Laten we kijken naar wat er allemaal wél kan!’ is het levensmotto van mijn moeder. En wat hebben we deze uitspraak dit jaar hard nodig. Gelukkig kunnen we nog veilig samen komen in de theaters.

Heel graag nodig ik je dan ook uit voor ‘De 1,5 meter sessies’. Een show letterlijk op mijn lijf geschreven. De band en ik spelen een energieke voorstelling met daarin van grote energieke hits tot een klein a capella liedje en alles ertussenin. Ik zal ook vertellen hoe wij de Corona periode beleven, wat we missen, maar ook wat het ons al bracht.

Fotografie: Nathan Reinds
LEES MEER

Club Hart Live: intieme muzikale avond met VanVelzen

In juli opent het nieuwe Club Hart Live, gevestigd in een Amsterdamse TV-studio, haar deuren voor iedereen met een groot hart voor muziek en comedy. Artiesten als VanVelzen, Ruben Hein, Najib Amhali, 3JS, Edsilia Rombley, Dominic Seldis en vele anderen staan te popelen om na maanden thuiszitten weer het podium op te mogen om Nederland ouderwets te entertainen. Naast het bijwonen van de intieme liveshows in Club Hart Live is het ook mogelijk om samen met je vrienden deel te nemen aan de concerten via een online livestream.

Reserveer hier jouw ticket voor 1 juli of 4 juli voor het optreden van VanVelzen

Lees meer

VANVELZEN VIRTUELE SHOW & QUIZ

In deze bijzondere tijd waarin we afstand van elkaar moeten houden zijn concerten zoals we ze vroeger kenden niet mogelijk. Ook borrels en feesten kunnen niet doorgaan, terwijl we juist nu meer dan ooit samen met elkaar gezellige avond willen beleven. Maar… er kan meer dan je misschien denkt.

Roel van Velzen heeft met zijn band en team een programma ontwikkeld waarbij groepen, bijvoorbeeld de medewerkers van een bedrijf, een virtueel optreden kunnen krijgen en de interactie aangaan met Roel en zijn vaste band. 

Vanachter hun eigen computers nemen alle medewerkers deel aan het videoconcert via een video-conferencing programma. Zij zien elkaar en zij zien en horen Roel en zijn band. De band wordt gemixt door hun eigen live-mixer en de audio zal voor de luisteraar dan ook van studio kwaliteit zijn. De beelden worden met meerdere camera’s opgenomen en een regisseur zorgt ervoor dat het ook visueel een spetterende show wordt.

Benieuwd naar hoe het programma eruit zou kunnen zien? Lees hieronder meer!

Lees meer

Roel van Velzen telt zijn zegeningen voor 5 mei-concert

Samen met onder anderen Simone Kleinsma en Maria Fiselier treedt Roel van Velzen 5 mei vanuit de foyer van Theater Carré in Amsterdam op om Bevrijdingsdag te vieren. Roel zegt in gesprek met BuzzE dat hij het een eer vindt om daar te mogen zingen.

Het was volgens de zanger wel “even snuffelen op de eerste dag” van de repetities, maar het werd hem al snel werd duidelijk dat het hele team – ondanks de coronamaatregelen – een geweldige show neer zou gaan zetten. “Ik kan echt genieten van hoe er dan creatieve oplossingen bedacht worden”, zegt Roel.
De zanger erkent dat het er anders dan normaal aan toegaat. Zo is de muziek van het Metropole Orkest al vooraf opgenomen en hoort de zanger zelf in zijn oor een soort ‘klikjes’ waar hij op meespeelt. “Heel ongebruikelijk”, aldus Roel. “Maar we tellen onze zegeningen en we kijken naar wat er wel kan.”


Lees MEER

Only Flames – VanVelzen

Release datum: 7 februari 2020

Only Flames werd geschreven door Roel van Velzen, tezamen met Radboud Miedema en Jarin Lourens, die ook tekende voor de productie. Voor Roel had het schrijven van de tekst een therapeutische werking.

Lees meer