Bevrijdingsdag concert 5 mei

Bevrijdingsdag wordt dit jaar afgesloten met het Metropole orkest op de Amstel in Amsterdam.
Ook VanVelzen betreedt het podium, samen met Remy van Kesteren, Joy Wielkens, de cast van Soldaat van Oranje – De Musical en het Nationale Ballet.

“Het 5 mei-concert is een mooie kans om mensen te laten nadenken en te vieren. Muziek kan de brug slaan. De koppeling maken tussen ons oorlogsverleden en onze vrijheid nu is belangrijk. Mensen moeten thuis eruit halen wat ze willen, maar ik denk dat dat vanzelf gebeurt met zo veel verschillende kunstvormen op het podium.”


In 2008 was Roel van Velzen al ambassadeur van de vrijheid. “Waar ik me nog wel eens aan stoor is dat mensen vrijheid van meningsuiting zien als een vrijbrief om maar van alles te zeggen. Met vrijheid komt een verantwoordelijkheid, vind ik, je moet er iets positief mee doen. Vrijheid is niet vanzelfsprekend, dat besef ik des te meer sinds in met de organisatie MasterPeace in Congo ben geweest, dus dat moeten we koesteren en bewaken. Met een kleine bijdrage kun de wereld een beter plek maken. Gedag zeggen tegen de buurman kan al zo veel schelen. Misschien ben ik een optimist, maar daar ben ik van overtuigd.”

De NOS zendt het 5 mei-concert rechtstreeks uit vanaf 20.30 uur op NPO1. Het publiek kan het concert ook volgen langs de kaden.

Meer weten? http://www.4en5mei.nl/herdenken-en-vieren/vieren/5-mei-concert