De Vrienden van Amstel LIVE 2017!

Tijdens de 19e editie van de Vrienden van Amstel LIVE! in Ahoy Rotterdam is ook VanVelzen weer aanwezig. Totaal 9 avonden in de grootste kroeg van Nederland van 19 tot en met 28 januari.

Ook dit jaar zijn de show, het decor en de artiesten van Vrienden van Amstel LIVE! weer heel indrukwekkend! Er zijn twee grote podia en daarnaast diverse kleine podia, maar ook zwevende podia zie je terug. Niet eerder waren er zo veel muzikale samenwerkingen. VanVelzen maakt dit jaar deel uit van twee spectaculaire onderdelen: een Beatles hommage en hij is samen met Nick Schilder de drijvende kracht achter twee rijdende pianobars.

Roel over het Beatles blok: een prettige, maar lastige klus. ‘Diep in de compositie van die liedjes duiken, was echt leerzaam. Het geheim van die songs is dat ze eenvoudig klinken, maar heel vernuftig in elkaar zitten. En juist omdat het repertoire zo omvangrijk is, was het lastig kiezen’.
De pophelden-ode is een jaarlijks onderdeel, maar is deze editie extra spectaculair Op een kwartet zwevende podia, neerdalend uit het reuzenformaat baldakijn aan het plafond, strooien vier duo’s een wervelende Beatles-medley over het volle Ahoy uit.

De acht in sixties-kledij gestoken uitvoerenden: Roel van Velzen en drummer Jimmy van den Nieuwenhuizen, Common Linnets DeLange en JB Meijers, Douwe Bob met bassist Jeroen Overman en Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon. Dat van de acht muzikanten er vier last hebben van hoogtevrees geeft de prestatie nog extra glans. Roel en Jimmy hebben extra veel aandacht besteed aan het drumstel en gitaar en ervoor gezorgd dat deze exact hetzelfde zijn die Ringo en John gebruikten.

En over de rijdende piano bar: op de bar wordt Roel vocaal bijgestaan door Typhoon en Jeroen van Koningsbrugge en samen zingen zij Nederlandse pop-evergreens. Nick die voor deze gelegenheid piano leerde spelen wordt aan de andere bar vocaal ondersteund door Marco Borsato en Marcel Veenendaal.

Het afwisselen tussen de twee pianobars in het grote Ahoy in combinatie met het Amstel bier, de bitterballen en het ongelofelijke plezier dat de artiesten met elkaar hebben en het publiek maakt het helemaal af.

(foto: Paul Bergen Photographer)

Overig nieuws

Vorige
Volgende
Lees hier meer nieuws in het VanVelzen archief