De drukke zomermaanden van 2014 zijn voorbij. Een flinke hoeveelheid te gekke optredens en festivals is achter de rug, maar zoals de Engelsen het zeggen: ‘They went out with a bang!” Na fantastische shows als Bevrijdingsdag, Vrienden Van Amstel Zingen Hun Helden, Strandfestival ZAND en MasterPeace In Concert, eindigde VanVelzen’s voorjaar in een uitverkocht Ziggo Dome bij Live38XXL.

Naast acts als Guus Meeuwis, Miss Montreal, The Originals, Dotan en Di-Rect was ook VV te gast op het feestje van 538. Samen met de Edwin Evers Band ging de Ziggo Dome uit z’n dak op ‘The Rush Of Life’, een oogverblindende versie van ‘When Summer Ends’, ‘Love Song’ en een met 17.000 mensen gezongen  ‘Baby Get Higher’.

Maar het hoogtepunt was wel het te gekke duet tussen VanVelzen en gastheer Evers. Samen deden zij hun versie van U2’s ‘Pride (in the name of love)’. Hierover zei Evers op Twitter: “Wat een feest was het zaterdag! @VanVelzenMusic & @EdwinEversBand – Pride http://538.to/ZWCh8B via @538 #LIVE38XXL”. Ook de andere nummers kun je trouwens terug zien op YouTube.

Op dit moment trekken VanVelzen en band zich lekker warm en droog terug om weer te werken aan het nieuwe materiaal wat ze afgelopen zomer hebben geschreven. Daarover hoor je heel snel meer! Mocht je VanVelzen toch nog live willen zien: op 17 november speelt hij tijdens ‘Rigter Live’, het benefietconcert ter nagedachtenis aan radio DJ Wim Rigter, die tevens naamgever was van de eerste award die VanVelzen ooit in ontvangst mocht nemen. Klik hier voor alle informatie. (foto’s: Danny van den Berg)