MasterPeace In Concert is voorbij, maar galmt nog na in de harten en hoofden van alle bezoekers, artiesten en medewerkers. Het was een erg mooie avond in een drukbezocht Ziggo Dome met talloze hoogtepunten.
Eén daarvan was het optreden van VanVelzen met Innoss’B, de jonge Congolese superster waarmee VV een aantal keer eerder het podium mocht delen. De energie die de heren deelden, bracht direct na de pauze het hele publiek in beweging met hun uitvoering van ‘Baby Get Higher’ onder begeleiding van het Metropole Orkest.

Maar hoe bijzonder de avond werkelijk was, beschreef VanVelzen op z’n Facebook pagina the day after:

Lieve wereldburger,

Zondag 21 september 2014 was een dag ik niet snel zal vergeten…

Als de ambassadeur van MasterPeace mocht ik Nederland vertegenwoordigen tijdens Masterpeace in Concert. Artiesten uit maar liefst 14 conflictgebieden traden samen op. Stel je voor: zangers uit Palestina én Israël, samen op het podium! Artiesten uit Oekraïne en Rusland. Zes zangers van zes ruziënde Keniaanse stammen. Samen! De meesten hebben hartverscheurende verhalen. Maar allemaal hebben ze hoop.

Hoop én muziek. Dat bracht ons samen in de Ziggo Dome gisteravond. Ik gloei nog na. Wat een warme mensen heb ik ontmoet, die met open vizier elkaar tegemoet treden, open staan voor elkaars cultuur, toekomstvisie en muziek.

We hebben nog een lange weg te gaan, maar het komt goed ooit. Zolang we samen blijven komen, elkaar ruimte geven, en muziek maken. Noem me een dromer, maar ik ben niet de enige.

Dankjewel MasterPeace, je verrijkt mijn leven.

Onder dit bericht kun je kijken en luisteren naar de liveversie van ‘Baby Get Higher’. En klik naar een aantal foto’s van het concert en de dag ervoor waarop VanVelzen samen met Oleta Adams (VS), Farhad Darya (Afganistan) en MasterPeace oprichter Ilco van der Linde een speciale rondleiding kregen door het Rijksmuseum.

(foto’s: Jaap Reedijk)