Only Flames > Running Low

Title : Only Flames (Running Low)
Release Date : 7 februari 2020

I’m blind to the light in your eyes, I barely recognize you.

“Nadat ik teruglas wat er zojuist uit mijn pen was gekomen, kreeg ik een klap in mijn gezicht. Ik besefte voor het eerst hoe ver Marloes en ik van elkaar waren weggedreven. Doordat het er zwart op wit stond, was er geen ontkennen meer aan. Het was een confronterend moment, maar een waardevol inzicht”. 

Themasong van Roels Sofasessies

Na zijn scheiding maakte Roel een vijfdelige podcastserie getiteld Roels Sofasessies, in samenwerking met LINDA. Daarin voert hij openhartige gesprekken met o.a. Claudia de Breij, Richard Kemper en Alain Clark over wat er allemaal op je afkomt na een scheiding. De podcast is een groot succes; de afleveringen zijn al meer dan 75.000 keer gestreamd. Only Flames is de titelsong van de podcast serie.

Twee versies

De nieuwe single Only Flames verschijnt gelijktijdig in twee versies: een uptempo, funky bandversie die de subtitel Flying High meekrijgt en een akoestische, melancholische versie met alleen piano en een strijkkwintet, die Running Low heet. 

Er is een goede reden voor de twee versies: “Het proces van mezelf opnieuw uitvinden is nog in volle gang. Daarin word ik nog steeds heen en weer geslingerd tussen emoties. Het ene moment valt het mij zwaar, rouw ik om wat er was en mijmer ik over wat ik anders had kunnen doen maar het andere moment kan ik de wereld aan, zie ik nieuwe kansen en sta ik open voor nieuwe liefde. Deze verschillende gevoelens heb ik gevangen in de uitvoeringen: Flying High en Running Low”.