VanVelzen | De 1,5 Meter Sessies ;-)

Lieve theatervrienden!

‘Laten we kijken naar wat er allemaal wél kan!’ is het levensmotto van mijn moeder. En wat hebben we deze uitspraak dit jaar hard nodig. Gelukkig kunnen we nog veilig samen komen in de theaters.

Heel graag nodig ik je dan ook uit voor ‘De 1,5 meter sessies’. Een show letterlijk op mijn lijf geschreven. De band en ik spelen een energieke voorstelling met daarin van grote energieke hits tot een klein a capella liedje en alles ertussenin. Ik zal ook vertellen hoe wij de Corona periode beleven, wat we missen, maar ook wat het ons al bracht.

Fotografie: Nathan Reinds

Zo vond mijn jongste zoon in een kast de elpee Hotel California. Op zijn aandringen haalde ik de platenspeler van zolder en zo heeft hij de muziek van The Eagles ontdekt. Omdat voor mij hun muziek nu onlosmakelijk verbonden is aan de afgelopen periode, spelen we een paar liedjes van deze helden.

Maar we zijn ook benieuwd welke muziek jullie koppelen aan deze periode, en waarom. We horen het graag en misschien kunnen we het wel spelen. Naast onze eigen bekende liedjes, spelen we ook liedjes die we al heel lang niet hebben gespeeld, of zelfs nog nooit speelden. 

De gitaren zijn gestemd, de drummer is aan het warm spelen en de samenzang galmt weer door de kleedkamer. De vijf mannen van de band en ik staan te trappelen als koeien die na een lange winter de wei weer in mogen. Kortom: we gaan mét jullie vieren wat er nog wél kan. Uiteraard op veilige afstand.

Pas goed op jezelf, en hopelijk tot snel!

Roel van Velzen

De 1,5 meter sessies 😉 zijn vanaf 7 november 2020 te zien in de Nederlandse theaters. Kaarten zijn te koop via onze website en via de websites van de theaters.

Zo vond mijn jongste zoon in een kast de elpee ‘Hotel California’. Op zijn aandringen haalde ik de platenspeler van zolder en zo heeft hij de muziek van The Eagles ontdekt. Omdat voor mij hun muziek nu onlosmakelijk verbonden is aan de afgelopen periode, spelen we een paar liedjes van deze helden.

Maar ook zijn we benieuwd welke muziek júllie koppelen aan deze periode en waarom. We horen het graag en misschien kunnen we het wel spelen. Naast onze eigen bekende liedjes, spelen we ook liedjes die we al heel lang niet hebben gespeeld of zelfs nog nooit speelden. 

De gitaren zijn weer gestemd, de drummer is aan het warmspelen en de samenzang galmt weer door de kleedkamer. De vijf mannen van de band en ik staan te trappelen als koeien die na een lange winter de wei weer in mogen. Kortom: we gaan mét jullie vieren dat we weer samen kunnen komen.

En als je samen kan zingen, lachen én samen mag dansen, dan voelt anderhalve meter opeens heel dichtbij.

Tot snel! 

Roel van Velzen

Overig nieuws

Vorige
Volgende
Lees hier meer nieuws in het VanVelzen archief