VanVelzen brengt swingende theatershow met Keniaanse zangeressen

Met ‘Call It Luck’ zoekt Roel van Velzen voor de derde keer de theaters op. Dit keer samen met zijn band én drie Keniaanse zangeressen.

Tijdens een reis naar Afrika werd VanVelzen uitgedaagd om zijn eigen muziek te spelen met lokale muzikanten. De ontmoetingen en de samenwerkingen van die reis inspireren hem tot het schrijven van het album ‘Call It Luck’.

Bij Masterpeace in concert ontmoet hij de Keniaanse zangeressen: er is direct een muzikale klik, en er ontstaat een vruchtbare samenwerking: de dames zingen meerdere nummers in voor het album.

De talentvolle dames zijn in hun thuisland stuk voor stuk veelgevraagde zangeressen. Roel kan zijn geluk niet op: ‘Ik krijg zó veel energie van deze dames. Niet alleen door hun prachtige stemmen , maar ook de manier waarop ze bewegen en muziek beleven!’.

De kleurrijke voorstelling gaat over de kracht van muziek. Over hoe muziek helpt bij vieren, maar ook bij verwerken. ‘Het lijkt een groot contrast. Wij: vier blanke jongens uit de polder met naast ons drie beeldschone donkere dames uit Kenia. Maar als we samen muziek gaan maken vallen alle grenzen weg, muziek verbindt’, vindt Roel.

‘Call It Luck’ combineert het VanVelzen repertoire met Keniaanse souplesse. Van kleine, ontroerende liedjes tot grote strijdliederen met veel vocaal vuurwerk. ‘Het wordt een swingende theatershow, die je positief geladen weer naar huis zal sturen’, aldus Roel.

De swingende theatershow ‘Call It Luck’ is van februari t/m mei 2016 te zien in de Nederlandse theaters.

Kijk in de agenda waar we spelen en bestel meteen online jouw tickets.

Over VanVelzen

VanVelzen staat bekend om zijn songs (Baby Get Higher, Burn, When Summer Ends, Love Song en recent Call It Luck en Phoenix), zijn live reputatie, maar ook om zijn creatieve vondsten. Zijn publiek is altijd onderdeel van zijn show. Naast een begenadigd muzikant (hij ontving een gouden harp) is hij een theatermaker in hart en nieren.

Over The Hibby GB’s

Jaya, Neema en Diana zijn stuk voor stuk zeer geliefde sterren in Kenia. Wie ze ziet bewegen kan nauwelijks stilzitten en bij horen van hun stemmen waan je je diep in Afrika.

Overig nieuws

Vorige
Volgende
Lees hier meer nieuws in het VanVelzen archief