Vrienden van Amstel

Negen dagen Vrienden van Amstel LIVE! zitten er op. Eind januari was Ahoy Rotterdam opnieuw de grootste kroeg van Nederland, dit jaar met maar liefst 17 verschillende artiesten. De kroeg was elke dag strak uitverkocht, dus reken maar dat het iedere avond een onvergetelijk feestje werd!


Het was uiteraard niet de eerste keer dat VanVelzen speelde bij VVAL, maar niet eerder waren er zo veel muzikale samenwerkingen tijdens z’n set. Na een stevig gitaarintro van Xander en Roy met twee gastgitaristen barstte VV uit in een stevig ‘Shine A Little Light’. En nadat hij Ahoy vanaf het podium letterlijk in de schijnwerpers heeft gezet, schuift Eva Simons als gast aan achter haar DJ-boot om een dikke beat onder ‘Shine’ te draaien.
Voor ‘Burn’ stapt er een jong strijkwartet naast de band het podium op en komt Di-rect zanger Marcel Veenendaal VV versterken om de uitverkochte zaal nog verder onder te dompelen in de heerlijke VVAL sfeer. Tot slot is het de beurt aan Ahoy zelf om ‘Baby Get Higher’ zo hard mogelijk mee te zingen met VV en band.

Naast deze eigen set in de show was VanVelzen ook nog te gast op het podium bij Gers Pardoel en Eva Simons. Avond aan avond een bijzonder momentje in de wel heel vette line-up. Drie uur lang werden bezoekers getrakteerd op acts als Anouk, Guus Meeuwis, The Golden Earring, Racoon, Ilse DeLange, Jan Smit, Rowwen Heze, Di-rect, Waylon…haast te veel om op te noemen! De kaartverkoop voor 2016 is al gestart, of VV er weer bij is…dat weten we volgend jaar pas! (foto: VVAL/Paul Bergen)